To κάπνισμα στοιχίζει 6 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως


Το κάπνισμα σκοτώνει περίπου 6 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο και στοιχίζει περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, όσον αφορά τις δαπάνες περίθαλψης και τη χαμένη παραγωγικότητα, αναφέρει νέα έκθεση.

Ωστόσο, δισεκατομμύρια δολάρια και εκατομμύρια ζωές θα μπορούσαν να σωθούν, με υψηλότερε τιμές στον καπνό και φόρους, αναφέρει η έκθεση του ΠΟΥ και του U.S. National Cancer Institute.

Εκτός από τη μείωση του κινδύνου καρκίνου και καρδιοπάθειας τέτοιες πολιτικές θα μπορούσαν να αποδώσουν μεγάλα ποσά στις κυβερνήσεις για χρήση, όσον αφορά την υγεία και την οικονομική ανάπτυξη.

Ο Dr. Oleg Chestnov, δήλωσε ότι η οικονομική επίδραση του καπνού σε χώρες και στο γενικό κοινό είναι τεράστια.

Πιο φτωχές χώρες έχουν το μεγαλύτερο βάρος από τη χρήση καπνού. Υπάρχουν 1,1 δισεκατομμύρια καπνιστές 15 ετών ή μεγαλύτεροι, παγκοσμίως, και 8 στους 10 ανήκουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Το κάπνισμα είναι σημαντική αιτία μη μεταδοτικών νόσων όπως καρδιοπάθειας, καρκίνου, διαβήτη και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Τέτοιες νόσοι ευθύνονται για 16 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους παγκοσμίως, κάθε χρόνο.

Η μείωση του καπνίσματος είναι σημαντικό μέρος των προσπαθειών για την υποχώρηση των πρόωρων θανάτων από μη μεταδοτικές νόσους κατά ένα τρίτο, έως το 2030.

Πρόοδος έχει επιτευχθεί στον έλεγχο της επιδημίας καπνίσματος αλλά συντονισμένες προσπάθειες χρειάζονται για να εξασφαλιστεί ότι η πρόοδος συνεχίζεται ή επιταχύνεται.

Ξεκινήστε τώρα και κόψτε αυτή τη βλαβερή συνήθεια!!! Ο βελονισμός θα σας βοηθήσει από την πρώτη κιόλας συνεδρία να πετύχετε τον στόχο σας!!www.ent.gr