ΣΥΣΦΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟΩς γνωστόν ο βελονισμός εφαρμόζεται ευρύτατα πλέον στη Δύση για την αποκατάσταση πολλών και ποικίλων προβλημάτων υγείας και αισθητικής. Οι παραδοσιακοί Κινέζοι θεραπευτές(ιατροί της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής) τον εφαρμόζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια για να ρυθμίσουν το τσι –ζωτική ενέργεια- στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ οι σύγχρονοι δυτικοί βελονιστές γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο βελονισμός δρά μέσω του νευρικού και ορμονικού συστήματος , αποκαθιστώντας δυσλειτουργίες πάσης φύσεως.

Ο Αισθητικός Βελονισμός Lifting είναι μια φυσική, ανώδυνη και πολύ αποτελεσματική μέθοδος αντιγήρανσης που έχει γίνει πολύ δημοφιλής στον Δυτικό κόσμο της κοσμετολογίας τα τελευταία 20 χρόνια. Πολλά κέντρα ευεξίας στην Ευρώπη την Αμερική και την Κίνα χρησιμοποιούν αυτό που στα Αγγλικά λέγεται Cosmetic Acupuncture σαν ένα μέσο ολιστικής αισθητικής προσέγγισης, και ανάμεσα σ'εκείνους που έχουν σπεύσει να επωφεληθούν από τα θεαματικά του αποτελέσματα είναι πολλές διασημότητες του Χόλυγουντ και όχι μόνο.

 Πως δρα ο βελονισμός στο δέρμα του προσώπου;
Πέρα από την παραδοσιακή εξήγηση του κλασσικού βελονισμού, μέσω έρευνας έχει βρεθεί ότι με την τοποθέτηση βελονών ενεργοποιείται το β-ενδορφινεργικό σύστημα του υποθαλάμου που επιδρά σε κεντρικούς αγγειοκινητικούς πυρήνες οι οποίοι ρυθμίζουν τον αγγειακό τόνο με αποτέλεσμα την ομαλοποίηση της αιματικής ροής. Αυτό προωθεί την φυσική επουλωτική διαδικασία του οργανισμού και αναζωογονεί την περιοχή του προσώπου. Παρατηρείται ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος. Οι μύες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και έχουν ατονήσει, ανακτούν τον φυσιολογικό μυϊκό τους τόνο κι έτσι εξαφανίζεται η χαλάρωση και επανέρχεται η σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Σε τι διαφέρει ο αισθητικός βελονισμός από τις άλλες αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου;
Η διαφορά με τις άλλες συμβατικές θεραπείες έγκειται στο γεγονός ότι βασική αρχή του βελονισμού χαρακτηρίζει την εξωτερική ομορφιά σαν αποτέλεσμα της εσωτερικής υγείας. Δίνει μια ολιστική αγωγή προωθώντας την υγεία και την ομορφιά. Αυτός είναι και ο λόγος που τα αποτελέσματα είναι ήπια και πιο μόνιμα.  Σε αντίθεση με τις ενέσεις ουσιών στο πρόσωπο που καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα και το νυστέρι που κόβει τους θεωρητικά περιττούς ιστούς δέρματος, ο βελονισμός είναι σχετικά ανώδυνος με μια κατά περιπτώσεις ελαφρά αίσθηση τσιμπήματος κατά την διάρκεια που εισχωρεί η βελόνα στο δέρμα. Πολύ σημαντικό είναι ότι στερείται αντενδείξεων. Μετά από μερικές επισκέψεις εξαφανίζονται οι επιφανειακές ρυτίδες και απαλύνουν οι βαθύτερες. Οι κύκλοι κάτω από τα μάτια μειώνονται, τα «πεσμένα» βλέφαρα ανασηκώνονται και το δέρμα ανακτά τη σφριγηλότητα του.

Τι επιτυγχάνουμε με τον Αισθητικό Βελονισμό Lifting;
  • Εξαφάνιση των λεπτών ρυτίδων και μείωση των βαθύτερων
  • Ανόρθωση και σύσφιξη του προσώπου
  • Μείωση των μαύρων κύκλων και του οιδήματος κάτω από τα μάτια
  • Μείωση των δυσχρωμιών και των κηλίδων του δέρματος
  • Σύσφιξη των πόρων
  • Βελτίωση της υφής του δέρματος
  • Λάμψη και αναζωογόνηση του προσώπου
  • Μείωση του διπλοσάγονου- Έλεγχο της ακμής 

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;
Οι θεραπείες που απαιτούνται είναι τουλάχιστον 10-12. Για καλύτερα αποτελέσματα γίνονται 2 θεραπείες την εβδομάδα: μία φορά την εβδομάδα γίνεται Βελονισμός Lifting και μία φορά τεχνική Gua Sha, και εφαρμογή μη ενέσιμου Υαλουρονικού Οξέος. Στη συνέχεια γίνεται συντήρηση μία φορά το μήνα.
Το σχέδιο θεραπείας φυσικά εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου.Ευθυμίου Χριστίνα Χειρουργός Ωρλ, Ειδικός Βελονισμού