Πώς ο βελονισμός βοηθά την γονιμότητα.


Η Κινεζική Ιατρική δίνει μεγάλη σημασία στην γενική υγεία του ατόμου (με ιδιαίτερη έμφαση στη ζωτική του ενέργεια), γι’ αυτό και αντιμετωπίζει το άτομο φέρνοντας τον οργανισμό του σε μια κατάσταση καλύτερης ισορροπίας και αντιμετωπίζοντας τις βαθύτερες αιτίες, έχοντας σαν αποτέλεσμα την διευκόλυνση της σύλληψης. 

Πώς ο βελονισμός βοηθά την γονιμότητα.
  • Ο βελονισμός μπορεί να βελτιώσει την εσωτερική επιφάνεια του ενδομητρίου, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ροής του αίματος στη μήτρα.
  • Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων των ορμονών, ειδικά της γοναδοτροπίνη, η οποία με τη σειρά της μπορεί να βελτιώσει τα ποσοστά της ωορρηξίας.
  • Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες με PCOS (σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών) όπως και άτομα με προβλήματα θυρεοειδούς. (καθώς και τα δυο προαναφερόμενα προβλήματα μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα γονιμότητας.)
  • Ο βελονισμός μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των ωοθυλακίων που παράγονται κατά τη διάρκεια της θεραπείας για εξωσωματική γονιμοποίηση.
  • Ο βελονισμός μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος σε υπογόνιμους άνδρες.
Σε αντίθεση με την εξωσωματική γονιμοποίηση, η θεραπεία της Κινεζικής Ιατρικής δεν επικεντρώνεται στον αριθμό των αυγών, δεν επικεντρώνεται στην αύξηση συνήθως του αριθμού των αυγών κατά την περίοδο της ωορρηξίας. Δεν προσπαθεί να αλλάξει τη γενετική σύνθεση του αυγού αλλά επηρεάζει το πόσο καλά τρέφονται και διεγείρονται κατά την περίοδο ανάπτυξης έτσι ώστε να ταξιδεύουν με μεγαλύτερη ευκολία κάτω στις σάλπιγγες. 

Επιπλέον, η θεραπεία της Κινεζικής Ιατρικής βελτιώνει το πάχος και την ποιότητα του ενδομητρίου όπως επίσης επηρεάζει την ποιότητα, τον αριθμό, την κινητικότητα και τη γενετική του σπέρματος.