Ο βελονισμός στην αύξηση της μνήμης και της συγκέντρωσης


Το ήρεμο χαλαρό, πειθαρχημένο μυαλό αποδίδει πολύ καλύτερα στο διάβασμα, στις εξετάσεις και στους διαγωνισμούς.

Ανακαλύψτε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να οξύνετε τη μνήμη σας και να βελτιώσετε την συγκέντρωση σας. Ο βελονισμός και η Ασιατική ιατρική μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τη δύναμη του εγκεφάλου σας.

Σύμφωνα με την Ασιατική ιατρική το μυαλό (Shen) ενσαρκώνει τη συνείδηση​​, τα συναισθήματα και τη σκέψη. Το Shen επηρεάζει την μακροπρόθεσμη μνήμη, την ικανότητα να σκεφτόμαστε σωστά και συμβάλλει στη σοφία. Όταν ο νους είναι υγιής είμαστε σε θέση να σκεφτούμε καθαρά, ενώ όταν το μυαλό δεν είναι ισορροπημένο βιώνουμε σύγχυση, κακή μνήμη, και θλιμμένες σκέψεις. Δυσαρμονία του νου συχνά εκδηλώνεται ως άγχος, αϋπνία, μπερδεμένη σκέψη, αμνησία και χρόνια ανησυχία.

Η σύγχρονη έρευνα έχει επιβεβαιώσει, ότι το ήρεμο χαλαρό, πειθαρχημένο μυαλό αποδίδει πολύ καλύτερα στο διάβασμα, στις εξετάσεις και στους διαγωνισμούς. Ο βελονισμός βελτιώνει την λειτουργία του νου με ολιστική προσέγγιση, αυξάνοντας την στοχευμένη σκέψη, την προσοχή, και παράλληλα μειώνοντας την νευρικότητα, και την υπερκινητικότητα. Βοηθάει επίσης στην καλύτερη διαχείριση της διάθεσης και της συγκέντρωσης, χαρίζοντας μας αίσθημα ευεξίας και πιο εύκολη καταπολέμηση του άγχους.

Τα «κλειδιά» για να αποκτήσετε δυνατό μυαλό είναι στο χέρι σας. Μπορείτε να αυξήσετε την απόδοση, την συγκέντρωση, τις γνωστικές ικανότητες και τη μνήμη σας με μερικές συνεδρίες βελονισμού και ωτοβελονισμού σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή. Έτσι θα δυναμώσετε το μυαλό, θα οξύνετε το πνεύμα και θα ηρεμήστε το σώμα.

Η καλή διατροφή θα βοηθήσει στην ώθηση της εγκεφαλικής λειτουργίας για τη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας των ικανοτήτων μάθησης, και τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου. Οι σωστές τροφές θα εμπλουτίσουν την εγκεφαλική λειτουργία με την παροχή θρεπτικών συστατικών, όπως τα φλαβενοειδή, Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες, φυλλικό οξύ και σίδηρο. Εμπλουτίστε την δίαιτα σας με τροφές όπως: Συκώτι, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, σπανάκι, μπρόκολο, μαρούλι, μπανάνες, πορτοκάλια, ξηροί καρποί, και σουσάμι για τα καλύτερα αποτελέσματα εγκεφαλικής ενδυνάμωσης.